·  TEL. 933 073 413 · EMAIL a8013159@xtec.cat
 · 

Projectes i premis

Projectes departament de català


El Departament de català potencia moltes activitats encaminades a millorar l’expressió oral i escrita del nostre alumnat: concurs de lletrejar paraules, organització del concurs literari de sant Jordi, exposicions de treballs relacionats amb aspectes lingüístics treballats a l’aula, realització de la revista del centre, participació al certamen de lectura en veu alta, teatre com a extraescolar, sortides al teatre també com activitat extrescolar...

 

Concurs literari

Es convoca anualment un concurs literari on es premia el millor text escrit de narrativa i de poesia de cada curs. Es van modificant les idees per tal de fomentar la participació de l’alumnat al concurs: incorporem una secció de cal·ligrames, proposem alteracions literàries de llegendes populars, suggerim que escriguin a partir d’un tema o imatge, afavorim la creació de microclips o petits reportatges que després projectem durant el certamen de lliurament de premis...entre altres.

Podeu consultar els premis Sant Jordi 2017.

 

 

Participació al "certamen de lectura en veu alta".

Des del curs 2015-16, l’Institut Infanta Isabel d’Aragó participa al Certamen de Lectura en Veu Alta, on cada curs hi participen més centres escolars de tot Catalunya, gràcies a la col.laboració entre el Departament d’Ensenyament, la Fundació Enciclopèdia Catalana i l’Obra Social “la Caixa”.

Potenciar la lectura sistemàtica en totes les àrees i matèries del currículum contribueix a la millora de l’èxit escolar de tot l’alumnat, perquè augmenta la competència comunicativa i lingüística i el desenvolupament de l"hàbit lector dels infants i joves, sense oblidar que la competència lectora és la base de molts aprenentatges i un requisit per participar amb èxit en bona part dels àmbits de la vida adulta.

http://www.lecturaenveualta.cat/

 

Concurs de lletrejar paraules

Des de fa dos anys treballem, a les aules dels cursos d’ESO, la memòria gràfica de les paraules utilitzant la tècnica de lletrejar. La finalitat que té aquesta activitat és la de fixar els trets específics de cada paraula per millorar l’ortografia de l’alumnat. Els dies previs a la festa de sant Jordi es realitzen les semifinals per classes i durant la cerimònia de lliurament de premis del dia esmentat es fa la final per determinar el guanyador de cada curs.

 

Exposicions

Fem exposicions de treballs realitzats pel nostre alumnat a partir d’un tema o idea amb rerefons lingüístic o literari: frases fetes a partir d’imatges, com van viure el primer dia els alumnes de 1r d’ESO de cara a mostrar el centre les jornades de portes obertes, auques sobre episodis de Tirant lo Blanc...

 

Teatre extraescolar

Aquesta activitat està realitzada en col·laboració amb el Departament de Castellà.

 

Anem al teatre

Valorem molt positivament el gènere teatral i som conscients que el nostre alumnat no té massa assolit l’hàbit d’assistir a les representacions. Cada any organitzem alguna sortida al teatre per aquells alumnes de batxillerat i de 4t d’ESO que hi estiguin interessats. Es seleccionen obres que tinguin interès per a ells.